Λαζαράκη 6 16675, Γλυφάδα 215.52.09.007Λ. Βεΐκου 109 11146, Γαλάτσι 210.21.33.692

Τι είναι ή Ορθοδοντική;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ

Ορθοδοντική είναι η ειδικότητα της Οδοντιατρικής η οποία ασχολείται με τη θεραπεία της ανώμαλης ή ελαττωματικής σχέσης μεταξύ των γνάθων και των δοντιών, καθώς και των δυσμορφιών του προσώπου που πιθανόν να συνεπάγονται αυτά τα προβλήματα. Η ορθοδοντική προλαμβάνει, διαγιγνώσκει και θεραπεύει τα ορθοδοντικά προβλήματα, για λειτουργικούς και αισθητικούς λόγους.

Η ορθοδοντική είναι η πρώτη ειδικότητα της Οδοντιατρικής, η οποία ξεκίνησε από τον 19ο αιώνα να μελετάται συστηματικά στην Αμερική και να αναπτύσσεται ως αυτόνομη ειδικότητα.

Ο Ορθοδοντικός είναι ο o οδοντίατρος εκείνος που, μετά την απόκτηση του πτυχίου του, ακολουθεί μεταπτυχιακές σπουδές τουλάχιστον τρία χρόνια στην Ελλάδα ή το εξωτερικό που αφορούν στη διάγνωση και θεραπεία των ορθοδοντικών ανωμαλιών. Αποκτά έτσι τον τίτλο του ειδικού ορθοδοντικού.

Η Ορθοδοντική παίζει καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση της στοματικής υγείας, εξασφαλίζει αρμονία μεταξύ δοντιών και προσώπου και χαρίζει ένα όμορφο και λαμπερό χαμόγελο το οποίο βελτιώνει την ποιότητα ζωής μας στον προσωπικό και επαγγελματικό τομέα και αυξάνει την αυτοπεποίθησή μας.