Λαζαράκη 6 16675, Γλυφάδα 215.52.09.007Λ. Βεΐκου 109 11146, Γαλάτσι 210.21.33.692

Γενικά Στοιχεία

Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε τις πιο σύγχρονες τεχνικές και τεχνολογίες και προσφέρουμε πολλές επιλογές ώστε ο κάθε ασθενής να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ότι ακριβώς ταιριάζει στις απαιτήσεις του!

Μεταλλικοί ακίνητοι  ορθοδοντικοί μηχανισμοί (Brackets)

Μεταλλικοί ακίνητοι  ορθοδοντικοί μηχανισμοί (Brackets)

Είναι τα γνωστά σε όλους σιδεράκια και αποτελούν το μέσο εφαρμογής των ορθοδοντικών δυνάμεων στα δόντια. Οι ορθοδοντικές δυνάμεις που μετακινούν τα δόντια εξασκούνται από ορθοδοντικά σύρματα, λαστιχάκια, ελατήρια και ελαστικές αλυσίδες και μέσω των ορθοδοντικών αγκυλιών εφαρμόζονται στα δόντια. Οι μεταλλικοί ακίνητοι ορθοδοντικοί μηχανισμοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούνται περισσότερο στην ορθοδοντική θεραπεία των παιδιών με πολύ καλά αποτελέσματα. Πέρα από τα κλασικά μεταλλικά αγκύλια στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε και ακίνητους ορθοδοντικού μηχανισμούς τιτανίου, τα οποία επιταχύνουν την ορθοδοντική θεραπεία και είναι συμβατά με την μαγνητική τομογραφία, δηλαδή δεν χρειάζεται η αφαίρεση και επανατοποθέτηση τους για την λήψη της.

Διαφανείς ακίνητοι ορθοδοντικοί μηχανισμοί

διαφανή σιδεράκια

Οι διάφανοι ακίνητοι μηχανισμοί τοποθετούνται και αυτοί στην εξωτερική πλευρά των δοντιών και είναι εξίσου αποτελεσματικοί. Το πλεονέκτημα τους είναι ότι προσφέρουν πολύ καλή αισθητική λόγω του υλικού κατασκευής τους αλλά απαιτούν εξίσου ιδιαίτερη προσοχή λόγω της ευθραυστότητάς τους.

Γλωσσικά αγκύλια – Incognito

γλωσσικά σιδεράκια

Τα γλωσσικά αγκύλια τοποθετούνται στην εσωτερική-γλωσσική επιφάνεια των δοντιών. Απευθύνεται κυρίως σε ενήλικες λόγω της υψηλής αισθητικής που παρέχουν.

Διαφανείς νάρθηκες – Ιnvisalign

διαφανείς νάρθηκες (invisalign)

Η μέθοδος INVISALIGN αποτελείται από μια σειρά από λεπτούς διαφανείς νάρθηκες (aligners) για τα επάνω και / ή τα κάτω δόντια, οι οποίοι έχουν σχήμα πετάλου και εφαρμόζουν πάνω στα δόντια. Οι νάρθηκες αυτοί εφαρμόζονται διαδοχικά στον ασθενή και, σταδιακά, μετακινούν και φέρουν τα δόντια στη σωστοί θέση. Λόγω του ότι οι νάρθηκες είναι διαφανείς, άνετοι και κινητοί δεν ενοχλούν στην καθημερινή ζωή ούτε στο φαγητό ή τις άλλες δραστηριότητες. Η μέθοδος ΙNVISALIGN αποτελεί τη θεραπεία εκλογής για πολυάσχολους ανθρώπους που επιθυμούν να βελτιώσουν το χαμόγελό τους χωρίς τις αισθητικές δεσμεύσεις που προκαλούν οι υπόλοιπες  μέθοδοι και χωρίς αλλαγές στην ποιότητα της ζωής τους.

Άλλοι Ορθοδοντικοί μηχανισμοί

Κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο, μπορεί να χρησιμοποιηθούν κάποιοι από τους παρακάτω ορθοδοντικούς μηχανισμούς: εξωστοματικό, μάσκα Delaire/Facemask, διαγναθικά ελαστικά, μικροεμφυτεύματα (Temporary anchorage devices) , κινητά μηχανήματα με εξελίκτρα, συσκευή διέυρυνσης υπερώα κτλ.

Συγκράτηση

Η συγκράτηση του ορθοδοντικού αποτελέσματος μετά το πέρας της ορθοδοντικής θεραπείας είναι ένα από τα βασικότερα μέρη της θεραπείας. Μετά την αφαίρεση των ακίνητων ορθοδοντικών μηχανισμών ή και των διαφανών ναρθήκων Invisalign και την επίτευξη του επιθυμητού ορθοδοντικού αποτελέσματος, ο ασθενής πλέον μπαίνει  στο στάδιο της συγκράτησης.

Για να διατηρήσουμε το θεραπευτικό μας αποτέλεσμα, χρησιμοποιούμε συνήθως κάποιους από τους παρακάτω ορθοδοντικούς μηχανισμούς:

Μόνιμη ακινητοποίηση με σύρμα στην γλωσσική επιφάνεια των δοντιών

Μόνιμη ακινητοποίηση με σύρμα στην γλωσσική επιφάνεια των δοντιών

 

Κινητό Μηχάνημα Συγκράτησης

κινητό μηχάνημα συγκράτησης

 

Διάφανος Νάρθηκας συγκράτησης

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ