Λαζαράκη 6 16675, Γλυφάδα 215.52.09.007Λ. Βεΐκου 109 11146, Γαλάτσι 210.21.33.692

Μαρία Καρυδάκη

ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΔΑΚΗ

Η Μαρία Καρυδάκη είναι η επικεφαλής Ορθοδοντικός των ορθοδοντικών ιατρείων στη Γλυφάδα και στο Γαλάτσι.

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και μεγάλωσε στην Αθήνα.  Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην Ορθοδοντική στο Odontologiska Institutionen στο Jonkoping της Σουηδίας. Μιλάει Αγγλικά και Σουηδικά ενώ έχει γνώσεις Γαλλικών και Ισπανικών.

Είναι μητέρα δύο παιδιών της Κατερίνας που είναι διατροφολόγος και του Οδυσσέα που είναι μαθητής.

Ασκεί την οδοντιατρική από το 1988 και από το 1993 ασχολείται ανελλιπώς με την Ορθοδοντική έχοντας αντιμετωπίσει χιλιάδες ορθοδοντικά προβλήματα.

Έχει συμβάλλει στην διοργάνωση του μεταπτυχιακού ορθοδοντικού προγράμματος του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλησης όπου και δίδαξε. Δημιούργησε επίσης το ορθοδοντικό τμήμα του νοσοκομείου Metropolitan.
Παρακολουθεί ανελλιπώς τις εξελίξεις της οδοντιατρικής σε διεθνή σεμινάρια και συνέδρια. Έχει λάβει μέρος σε εθελοντικά προγράμματα εξέτασης και ενημέρωσης παιδιών των δημοτικών σχολείων της Αττικής και της ευρύτερης περιφέρειας.

Είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα που εξειδικεύτηκε και πιστοποιήθηκε στην τεχνική Invisalign, ορθοδοντική με διαφανείς νάρθηκες στην οποία έχει μεγάλη εμπειρία και έχει πιστοποιηθεί ως Platinum Provider.

Είναι επίσης πιστοποιημένη στην τεχνική Ιncognito, ορθοδοντική στην εσωτερική πλευρά των δοντιών που την καθιστά αόρατη.

Έχει λάβει την πιστοποιηση για την τοποθέτηση ορθοδοντικών μικροεμφυτευμάτων (Temporary Αnchorage Devices), όπου και διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην τοποθέτηση τους.
Η ιατρός είναι ενεργό μέλος των παρακάτω οργανισμών:

Ειδικεύεται σε:

  • Ορθοδοντική με διαφανείς νάρθηκες (μέθοδος Invisalign)
  • Ορθοδοντική με ακίνητους και κινητούς μηχανισμούς
  • Γλωσσική ορθοδοντική (lingual orthodontics Incognito)
  • Προπροσθετική ορθοδοντική (αντιμετώπιση εγγύς κλίσεων, υπερεκφύσεων κ.τ.λ.)
  • Ορθοδοντική σε ασθενείς με περιοδοντολογικό ιστορικό
  • Ορθοδοντική σε συνδυασμό με ορθογναθική χειρουργική