Λαζαράκη 6 16675, Γλυφάδα 215.52.09.007Λ. Βεΐκου 109 11146, Γαλάτσι 210.21.33.692

Ορθοδοντική Θεραπεία Invisalign. Τι είναι, πόσο κοστίζει, τι θεραπεύει

ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΝΑΡΘΗΚΕΣ INVISALIGN

Τι είναι το Invisalign

Η μέθοδος INVISALIGN είναι το  πιο προηγμένο σύστημα ορθοδοντικής θεραπείας.  Η μέθοδος INVISALIGN είναι μία αόρατη επιλογή από μια σειρά από λεπτούς διαφανείς νάρθηκες (aligners) για τα επάνω και / ή τα κάτω δόντια, οι οποίοι έχουν σχήμα πετάλου και εφαρμόζουν πάνω στα δόντια όπως ακριβώς ένα γάντι ταιριάζει στο χέρι.

Η θεραπεία με Invisalign έχει αποδειχθεί κλινικά ότι είναι πολύ αποτελεσματική και τις περισσότερες φορές κοστίζει το ίδιο ή και λιγότερο απο άλλες θεραπείες.

Στα χέρια ενός έμπειρου Ορθοδοντικού Invisalign μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ήπιων έως σύνθετων προβλημάτων που σχετίζονται με το ίσιωμα των δοντιών.

Πως γίνεται το Invisalign

Επίσκεψη

Μόλις ο ιατρός Invisalign επιβεβαιώσει ότι είστε κατάλληλος/η για θεραπεία, θα πάρει φωτογραφίες, ακτινογραφίες και ψηφιακές σαρώσεις ή οδοντιατρική αποτύπωση, των δοντιών σας. Οι καταγραφές αυτές θα χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν ένα πλάνο θεραπείας ClinCheck 3D®, αποκλειστικά για σας.

Νάρθηκες

Μετά την προσαρμοσμένη κατασκευή και αποστολή στο γραφείο του ιατρού σας, θα λάβετε μια σειρά από νάρθηκες που θα φοράτε καθημερινά και θα αλλάζετε στο σπίτι – κατά μέσο όρο κάθε 1-2 εβδομάδες.

Οι νάρθηκες αυτοί εφαρμόζονται διαδοχικά στον ασθενή και, σταδιακά, μετακινούν και ισιώνουν τα στραβά δόντια χωρίς να χρησιμοποιούνται τα κλασικά «σιδεράκια».

Κάθε δύο εβδομάδες αντικαθιστάτε τους παλιούς νάρθηκες με καινούργιους που θα συνεχίσουν τη μετακίνηση των δοντιών σας για άλλες δύο εβδομάδες κ.ο.κ

Έτσι συνεχίζεται η πρόοδος της θεραπείας με την ανά δύο εβδομάδες εναλλαγή των ναρθήκων μέχρι τη στιγμή που οι τελευταίοι νάρθηκες θα επιφέρουν το τελικό ίσιωμα των δοντιών σας μετακινώντας τα στις τελικές τους (ίσιες) θέσεις.

Αποτελέσματα

Θα επισκέπτεστε τον ιατρό σας περίπου κάθε 6-8 εβδομάδες για παρακολούθηση της προόδου και για να παραλαμβάνετε νέους νάρθηκες. Μετά την ολοκλήρωση του πλάνου θεραπείας σας, θα απαιτηθούν συγκρατητήρες για να διατηρήσουν το νέο σας χαμόγελο.

Λόγω του ότι οι νάρθηκες είναι διαφανείς, άνετοι και κινητοί δεν ενοχλούν στην καθημερινή ζωή ούτε στο φαγητό ή τις άλλες δραστηριότητες.

Η μέθοδος ΙNVISALIGN αποτελεί τη θεραπεία εκλογής για πολυάσχολους ανθρώπους που επιθυμούν να βελτιώσουν το χαμόγελό τους χωρίς τις αισθητικές δεσμεύσεις που προκαλούν τα κλασσικά «σιδεράκια» και χωρίς αλλαγές στην ποιότητα της ζωής τους.

Τι προβλήματα θεραπεύει το Invisalign

Μερικά απο τα ορθοδοντικά προβλήματα που θεραπεύει το Invisalign είναι τα ακόλουθα

Χασμοδοντία
xasmodontia

Η χασμοδοντία μπορεί να προκαλέσει ανεπαρκές ή επώδυνο μάσημα, ακόμα και δυσλειτουργία ομιλίας. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μεγαλύτερα προβλήματα όπως η διαταραχή της κροταφογναθικής διάρθωσης (TMJD).

Σταυροειδής σύγκλειση

stavroidis siglisi

Η σταυροειδής σύγκλειση κάνει ένα ή περισσότερα από τα επάνω δόντια να κλείνουν στο εσωτερικό των κάτω δοντιών. Αυτό μπορεί να προκαλέσει φθορά των δοντιών, ασθένεια των ούλων και απώλεια οστικής μάζας.

Αραιή οδοντοφυΐα

 

Αραιή οδοντοφυΐα
Τα προβλήματα που σχετίζονται με τις αποστάσεις και τα κενά μεταξύ των δοντιών μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα των ούλων (λόγω της έλλειψης προστασίας από τα δόντια), περιοδοντικούς θύλακες και αυξημένο κίνδυνο περιοδοντικής νόσου.

Υπερσυνωστισμός των δοντιών

ipersinostismos

Τα υπερβολικά συνωστισμένα δόντια μπορούν να επιδεινωθούν με την πάροδο του χρόνου και να οδηγήσουν σε πολύ στραβά δόντια. Ο συνωστισμός αυτός μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση πλάκας, τερηδόνα δοντιών και αυξημένη πιθανότητα ασθένειας των ούλων.

Επιπολής σύγκλειση

epipoleisi siglisi

Η επιπολής σύγκλειση μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ή ερεθισμό των ούλων ή/και φθορά στα κάτω δόντια και μπορεί να προκαλέσει επώδυνα προβλήματα στη γνάθο και την άρθρωση.

Ατελής σύγκλειση

atelis siglisis

Η ατελής σύγκλειση μπορεί να εμποδίζει την κανονική λειτουργία των μπροστινών δοντιών ή γομφίων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε φθορά των δοντιών. Μπορεί επίσης να προκαλέσει επώδυνα προβλήματα στη γνάθο και την άρθρωση

Tι κόστος έχει  το Invisalign;

Το ακριβές κόστος της θεραπείας σας με Invisalign θα καθοριστεί από:

  1. Την περιπλοκότητα της περίπτωσής σας
  2. Τη διάρκεια της θεραπείας σας
  3. Τον ιατρό που θα επιλέξετε για τη θεραπεία σας

Για να μάθετε το ακριβές κόστος της δικής σας θεραπείας με Invisalign, ζητήστε ένα ραντεβού με την Μαρία Καρυδάκη, απο τους πρώτους Ορθοδοντικούς που εφάρμοσε το Invisalign Ελλάδα.

Μπορούν τα παιδιά ή οι έφηβοι να κάνουν θεραπεία Invisalign;

άρθηκες της Invisalign για παιδιά και εφήβους

Η θεραπεία Invisalign είναι και για παιδιά,  μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και νέους γενικά

Το κύριο πλεονέκτημα της μεθόδου Invisalign για παιδιά και εφήβους, είναι ότι συμβαδίζει με την αυτοπεποίθηση και τις ανάγκες της ηλικίας. Με τους νάρθηκες της Invisalign μπορούμε να ισιωσουμε τα δόντια κάθε ηλικίας χωρίς κανείς να το καταλάβει..!

✅ Είναι σχεδόν αόρατοι οπότε οι άλλοι σχεδόν δεν τους βλέπουν
✅ Έχουν ελάχιστη πίεση στα δόντια και δε προκαλούν τραυματισμούς
✅ Κατασκευασμένοι για εφήβους που θέλουν αυτοπεποίθηση στη κοινωνική ζωή τους
✅ Καλύτερη στοματική υγιεινή. Τους βγάζεις για να τρώς και να πίνεις ό,τι θέλεις χωρίς να αφήνεις ίχνη τροφής
✅ Αποσπώμενα
✅ Με μπλε δείκτες φθοράς για να βοηθήσουν εσάς, τον έφηβό σας και τον ιατρό Invisalign στη μέτρηση του χρόνου που έχει φορεθεί ο νάρθηκας.
✅ Ειδικά χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να υποδέχονται την ανατολή νέων δοντιών, κάτι που είναι συνηθισμένο στους εφήβους.
✅ Συμπεριλαμβάνονται έξι δωρεάν μεμονωμένοι νάρθηκες αντικατάστασης για την περίπτωση απώλειας ή εσφαλμένης τοποθέτησης.

Invisalign για Παιδιά

Με το Invisalign  πάντως υπάρχει η δυνατότητα να γίνει ακόμα και προληπτική ορθοδοντική σε παιδιά που ακόμα δεν έχουν αλλάξει πολλά δόντια.

Σε παιδιά που έχουν ανατείλει όλα τα δόντια, το Invisalign χρησιμοποιείται ως μια πλήρης ορθοδοντική θεραπεία

Invisalign στην Γλυφάδα

Η Ορθοδοντικός Μαρία Καρυδάκη στην Γλυφάδα

 

Διεύθυνση

Λαζαράκη 6 16675, Γλυφάδα Τηλέφωνα: 210.89.40.030 & 215.52.09.007 Διεύθυνση email: [email protected]

Invisalign στο Γαλάτσι

Διεύθυνση

Λ. Βεΐκου 109 11146, Γαλάτσι Tηλέφωνο: 210.21.33.692 Διεύθυνση email: [email protected]