Λαζαράκη 6 16675, Γλυφάδα 215.52.09.007Λ. Βεΐκου 109 11146, Γαλάτσι 210.21.33.692

Συμβουλές

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Κατά το στάδιο θεραπείας με τους ακίνητους ορθοδοντικούς μηχανισμούς απαιτήσεις για καλό βούρτσισμα των δοντιών είναι περισσότερες! Οι πρώτες ημέρες της θεραπείας  μπορεί να φανούν πιο απαιτητικές, αλλά αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό αφού χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα προσαρμογής με τους νέους ορθοδοντικούς μηχανισμούς.

Κατά την διάρκεια της θεραπείας, απαιτείται συνεργασία και προσοχή ώστε να μην αποκολλώνται οι ακίνητοι ορθοδοντικοί μηχανισμοί. Γι αυτόν τον λόγο απαιτείται προσοχή στο φαγητό και τις σκληρές και κολλώδης τροφές ( παξιμάδια, τσίχλες, μήλα, ξηροί καρποί, λουκούμια, κλπ ) που είναι δυνατό να ξεκολλήσουν τα «σιδεράκια», οπότε είναι προτιμότερο να αποφεύγονται.

Το φαγητό είναι συνήθως μία δύσκολη υπόθεση τις πρώτες ημέρες. Συστήνεται ο ασθενείς να αποφέυγει να δαγκώνει με τα μπροστινά του δόντια ενώ προτιμότερο είναι να κόβει τις τροφές σε μικρά κομμάτια και να τις μασάει με τα πίσω δόντια.

Κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας με ακίνητους μηχανισμούς η στοματική υγιεινή γίνεται περισσότερο περίπλοκη και χρονοβόρα αλλά είναι άκρως απαραίτητη για ένα επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο σωστός καθαρισμός των δοντιών απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια, καθώς τα σιδεράκια έχουν την τάση να κατακρατούν περισσότερη πλάκα και τροφές στα δόντια. Πρέπει να καθαρίζονται ενδελεχώς όλες οι επιφάνειες των δοντιών όπως και πριν την χρήση των ορθοδοντικών μηχανισμών, επιπλέων πρέπει να βουρτσίζονται καλά και οι ακίνητοι ορθοδοντικοί μηχανισμοί σε όλες τους τις επιφάνειες εωςότου δεν έχουν απομείνει υπολείμματα τροφών και πλάκας.

Είναι απαραίτητο τα δόντια να βουρτσίζονται δύο (2) φορές τη μέρα, πρωί και βράδυ.

Είναι εξίσου σημαντικό πέρα από τα ίσια και όμορφα δόντια, να διατηρηθούν υγιή σε ένα υγιές περιοδόντιο.

Πρώτες Βοήθειες

πρώτες βοήθειες

 

  • Εάν μόλις έχετε βάλει τα σιδεράκια, είναι πολύ πιθανό να αισθανθείτε κάποια ενόχληση ή σπανιότερα πόνο. Δε χρειάζεται να ανησυχήσετε καθώς το πιο πιθανό είναι σε λίγες μέρες να έχετε συνηθίσει πλήρως τα σιδεράκια και να μη νιώθετε καμία ενόχληση.
  • Εάν νιώθετε κάποια ενόχληση, ‘τσίμπημα’, ή πόνο από κάποιο σιδεράκι ή σύρμα, τοποθετείστε λίγο κερί ανακούφισης στο σιδεράκι ή το σύρμα που ενοχλεί.
  • Εάν ξεκολλήσει ένα σιδεράκι δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε. Ομοίως αν ξεκολλήσει ένας δακτύλιος, ενημερώστε μας και φυλάξτε τον σε ένα κουτάκι και φέρτε τον μαζί σας στο επόμενο ραντεβού για να τον ξανακολλήσουμε.

Οποιοδήποτε πρόβλημα έχετε μη διστάσετε να μας τηλεφωνήστε και θα σας βοηθήσουμε.