Λαζαράκη 6 16675, Γλυφάδα 215.52.09.007Λ. Βεΐκου 109 11146, Γαλάτσι 210.21.33.692

Ορθοδοντικός: Γιατί πρέπει να επιλέξω αυτόν τον ειδικό

orthodontikos odontiatros

Πολλοί ασθενείς μας σε Γλυφάδα και Γαλάτσι αναρωτιούνται γιατί πρέπει να πάνε σε Ειδικό Ορθοδοντικό για την Ορθοδοντική τους Θεραπεία. Παρακάτω εξηγούμε τι σημαίνει ο όρος “Ειδικός Ορθοδοντικός”.

Προσοχή στην επιλογή του Ορθοδοντικού

Ο Επαγγελματικός Σύλλογος Ορθοδοντικών Ελλάδος  είναι συχνά δέκτης παραπόνων γι αυτό και εφιστά την προσοχή του κοινού κατά την επιλογή του κατάλληλου ιατρού για την ορθοδοντική του θεραπεία.

Τα παράπονα προκύπτουν συχνά απο ασθενείς που ειδαν μια διαφήμιση οδοντιάτρων στο διαδίκτυο για παροχή ορθοδοντικών υπηρεσιών που επιτελούνται με «μαγικό» τρόπο, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και σε κάποιες περιπτώσεις με αόρατους μηχανισμούς,  θαύματα.

Γιατί να επιλέξω έναν ειδικό Ορθοδοντικό

Η Ορθοδοντική είναι η πρώτη επίσημα αναγνωρισμένη Οδοντιατρική ειδικότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Για την απόκτησή της απαιτείται Πτυχίο Οδοντιατρικής και στη συνέχεια τριετή, τουλάχιστον, Μεταπτυχιακή Ειδίκευση στην Ορθοδοντική σε πανεπιστήμιο της Ελλάδας ή του εξωτερικού. Ο τίτλος της Ειδικότητας της Ορθοδοντικής κατοχυρώνεται μετά από εξετάσεις στο Υπουργείο Υγείας.

ορθοδοντικοί νάρθηκες
orthodontikoi nartikes

Ειδικός Ορθοδοντικός ή Οδοντίατρος για Ορθοδοντική θεραπεία;

Ο Ειδικός Ορθοδοντικός είναι ο κατεξοχήν Οδοντίατρος που διαθέτει ευρεία ακαδημαϊκή εκπαίδευση και μεγάλη κλινική εμπειρία σε ποικίλες ορθοδοντικές μεθόδους και τεχνικές, ώστε να μπορέσει να επιτύχει το καλύτερο δυνατό θεραπευτικό αποτέλεσμα, με τον πλέον προβλέψιμο και αποτελεσματικό τρόπο.

Ο ορθοδοντικός  ασχολείται με τη διάγνωση, την πρόληψη και τη θεραπεία ανωμαλιών του προσώπου και του στόματος που προκαλούνται από στραβά, συνωστισμένα ή προέχοντα δόντια ή από γνάθους που δεν ταιριάζουν αρμονικά μεταξύ τους. Διασφαλίζεται έτσι, η μακροπρόθεσμη επιτυχία της ορθοδοντικής θεραπείας για κάθε ασθενή (παιδί ή ενήλικα).

Είναι η Μαρία Καρυδάκη ειδικός Ορθοδοντικός

Ναι είναι. H Μαρία Καρυδάκη σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδικεύτηκε στην Ορθοδοντική στο Odontologiska Institutionen στο Jonkoping της Σουηδίας. Ασκεί την οδοντιατρική από το 1988 και από το 1993 ασχολείται ανελλιπώς με την Ορθοδοντική έχοντας αντιμετωπίσει χιλιάδες ορθοδοντικά προβλήματα.

Όμορφο Χαμόγελο απο τον Ορθοδοντικό σου

Το όμορφο χαμόγελο είναι η προτεραιότητα της επιτυχημένης ορθοδοντικής θεραπείας.

Όμως η αισθητική του προσώπου πρέπει να συνδυάζεται με την αποκατάσταση της σωστής σύγκλεισης, την καλή λειτουργία του στόματος και τη βελτίωση των σκελετικών προβλημάτων των γνάθων. Δεν περιορίζεται μόνο στο να «ισιώσουν» τα μπροστά μας δόντια.

Η διάρκεια της θεραπείας και η επιλογή της τεχνικής (σιδεράκια μεταλλικά, κεραμικά, εσωτερικά, διαφανείς νάρθηκες) βασίζεται στο εξατομικευμένο σχέδιο θεραπείας που καταρτίζει ο ορθοδοντικός. Δεν υπάρχουν ταχείες θεραπείες και «θαυματουργές» ορθοδοντικές συσκευές!

Ορθοδοντικά Προβλήματα

Ορθοδοντική στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα υπάρχουν 500 και πλέον Ειδικοί Ορθοδοντικοί, εγγεγραμμένοι στο μητρώο των κατά τόπους Οδοντιατρικών Συλλόγων, που ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με την παροχή υψηλού επιπέδου ορθοδοντικών υπηρεσιών προς τους ασθενείς τους.

Απευθυνθείτε στον Ειδικό για να σας χαρίσει το χαμόγελο που ονειρεύεστε!

Related articles

Τι είναι τα σιδεράκια – Ο απόλυτος οδηγός για ενήλικες και παιδιά

Τι είναι τα σιδεράκια – Ο απόλυτος οδηγός για ενήλικες και παιδιά

Τι είναι τα σιδεράκια Τα σιδεράκια είναι οι ορθοδοντικοί μηχανισμοί που τοποθετούνται πάνω στα δόντια και τα πιέζουν για να μετακινηθούν στις ιδανικές τους θέσεις. Τοποθετούνται πάνω στην επιφάνεια των δοντιών (εσωτερικά ή εξωτερικά) και ενώνονται με ειδικά σύρματα τα οποία ο ορθοδοντικός σφίγγει σε κάθε επίσκεψη για να διορθώσει την θέση των δοντιών.

Περισσότερα
ponane ta siderakia orthokaridaki

Πονάνε τα σιδεράκια; Τι πρέπει να ξέρω;

Σιδεράκια Τα σιδεράκια είναι οι ακίνητοι ορθοδοντικοί μηχανισμοί που χρησιμοποιούν οι ορθοδοντικοί για να μετακινήσουν τα δόντια στην σωστές τους θέσεις. Οι άνθρωποι που πρόκειται να βάλουν σιδεράκια συνήθως ανησυχούν για το αν θα πονάνε. Σας εξηγούμε τι συμβαίνει σε όλα τα στάδια της Ορθοδοντικης Θεραπείας και εξηγούμε αν υπάρχει πόνος.

Περισσότερα
maria karidaki orthodontiki

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την Ορθοδοντική και το Invisalign

Η Μαρία Καρυδάκη,  Ειδική Ορθοδοντικός σε Γλυφάδα και Γαλάτσι εξηγεί με απλά λόγια τις επιλογές που έχει ένα παιδί για Ορθοδοντική Θεραπεία,  πως λειτουργούν οι αόρατοι νάρθηκες Invisalign, και γιατί ένας ενήλικας πρέπει να κάνει Ορθοδοντική Θεραπεία.

Περισσότερα